Румунія надасть Україні обладнання для кіберзахисту на 1 млн євро

29.06.2017, 12:56

Румунія в рамках фонду України - НАТО надасть Києву обладнання для кіберзахисту на більш ніж 1 млн євро. Причому воно вже закуплено і скоро надійде в Україну. Про це в інтерв'ю журналістам у рамках міжнародної конференції "Україна - ЄС: інтеграція в мінливому світі" заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає кореспондент AСН.

"Щодо трастового фонду з кібербезпеки я можу повідомити, що це один з тих фондів, який активно використовується. Зараз ми якраз чекаємо надання техніки, устаткування від Румунії, що зможе забезпечити нам більш активну і більш надійну систему кіберзахисту", - заявила вона.

Віце-прем'єр нагадала, що Румунія є провідною країною саме в цьому трастовому фонді Україна - НАТО: "І, очевидно, ми не можемо не продовжувати зараз дискусію про додаткове наповнення цього трастового фонду. Ми можемо очікувати, бо Україна опинилася на першій лінії під час цих кібератак. Це досить тривалий процес. з нашого боку цю діяльність координує СБУ. Було проведено серйозне дослідження, було визначено обладнання, яке допомогло б Україні в захисті. Ці пропозиції були надані румунській стороні, вже були проведені тендери і закуплено це обладнання. Це питання максимум місяця, а я думаю, тижнів, коли воно надійде в Україну. Це точно більше мільйона євро, але скільки точно, не пам'ятаю", - зазначила віце-прем'єр.

Читайте АСН в Google News