У МВС розповіли про потужність вибухівки, що підірвала автомобіль офіцера розвідки

27.06.2017, 17:10

Радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк розповів, що, за попередніми даними, орієнтовна потужність вибухівки, яка була закладена в днище автомобіля загиблого співробітника Головного управління розвідки Міністерства оборони України, полковника Максима Шаповала склала від 1 до 1,2 кг у тротиловому еквіваленті. Про це він заявив в ефірі телеканалу "112.Україна".

"За останньою інформацією... ми можемо сказати, головна версія - вибуховий пристрій був встановлений у днищі автомобіля, і експерти працюють над визначенням його потужності, але орієнтовно потужність цього вибухового пристрою - від 1 до 1,2 кг у тротиловому еквіваленті. Для легкового автомобіля це дуже серйозна потужність", - заявив Шкіряк. Він зазначив, що цю справу розслідують за статтею "теракт".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у вівторок вранці в результаті вибуху автомобіля Mercedes в Солом'янському районі столиці загинула одна людина, ще двоє були травмовані. Пізніше стало відомо, що загиблим виявився чиновник ГУР Міноборони України Максим Шаповал.

Читайте АСН в Google News