21.06.2017, 13:49

Кабінет міністрів України схвалив зміни до Бюджету-2017 і просить Верховну Раду вже завтра ухвалити цей закон. Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент ASN.

"Є пропозиція ухвалити ці зміни до бюджету. Ми будемо просити парламент завтра прийняти цей закон, щоб президент його підписав і ці кошти були виділені на субсидії, медицину та інфраструктурні проекти. Ну, все, про що ми говорили", - заявив він.

Прем'єр нагадав, що в дохідну частину бюджету надійшли додаткові кошти від детінізації економіки в розмірі 24 млрд грн.

За його словами, в першу чергу більше 14 млрд грн будуть спрямовані на забезпечення субсидій громадян, щоб були проведені всі розрахунки в повному обсязі. Близько 800 млн грн буде виділено на реконструкцію дороги Львів - Тернопіль - Хмельницький - Вінниця - Умань - Одеса - Миколаїв.

Також буде продовжена програма "Доступні ліки", на яку Кабмін додатково виділить 200 млн грн для повноцінного фінансування та можливого розширення переліку ліків. Додатково 400 млн грн будуть виділені медикам, Академія меднаук отримає 500 млн грн, Фонд енергоефективності - додатково 100 млн грн. Також будуть виділені додаткові кошти для Міноборони.

Читайте АСН в Google News