У Миколаєві бабуся на 12 років віддала онуку в рабство циганам

16.06.2017, 13:26

У Миколаєві бабуся на 12 років віддала свою внучку в рабство циганам. У прес-службі прокуратури області повідомили, що слідчими Головного управління Національної поліції в Миколаївській області 64-річній мешканці Миколаєва було повідомлено про підозру у вчиненні злочину у сфері торгівлі людьми.

Як було встановлено, у квітні 2002 року жінка віддала родині циган для виконання роботи по дому свою 7-річну внучку. Вона зробила це через те, що її дочка (мама дівчинки) була хвора, в 2009 році вона померла.

Бабуся віддала онуку в сім'ю ромів, які жили в Харківській області. Там дівчинка виконувала роботу служниці. Після чого бабуся продовжила життя, не проявляючи інтересу до умов проживання, розвитку та долі дитини.

Протягом 12 років дівчинку передавали з однієї сім'ї в іншу, де та доглядала за дітьми, літніми людьми, прибирала будинок тощо.

У 2014 році вона змогла втекти від господарів. Всі ці роки вона була позбавлена ​​радощів дитинства, батьківського піклування, а також не мала документів і доступу до медичного обслуговування. Про все це правоохоронці дізналися в березні 2017 року.

Зараз дівчина, якій виповнилося 22 роки, за допомогою громадських організацій отримала документи, що засвідчують її особистість, почала навчання і повертається до нормального життя.

Читайте АСН в Google News