На виході з СІЗО затримали фігуранта «газової справи» Пісного

16.06.2017, 07:22

Бійці НАБУ затримали фігуранта так званої «газової справи», адвоката депутата Олександра Онищенка Валерія Пісного на виході з Лук'янівського СІЗО. Термін його затримання за підозрою закінчився, але опівночі він був затриманий за новими підозрами біля воріт ізолятора. Про це інформує «Громадське».

Під СІЗО на момент затримання стояли три мікроавтобуси НАБУ зі спецназом, а також два автомобілі «швидкої допомоги». Пісного відвезли в Бюро для слідчих дій, а після цього відправили до слідчого ізолятора.

Валерій Пісний - один з головних фігурантів «газової справи». Він звинувачується в організації злочинної схеми. 14 і 15 червня суд намагався обрати щодо нього запобіжний захід. У САП повідомили, що адвокати Валерія Пісного затягують процес. Засідання в Солом'янському суді Києва продовжиться 16 червня о 9:30.

Слідство вважає, що в результаті «газової схеми» Олександра Онищенка, Україна втратила три мільярди гривень. Депутат разом з подільниками нібито перепродував газ за допомогою посередників і виводив гроші на фейкові фірми.

Читайте АСН в Google News