Стало відомо, коли Євросоюз скасовує плату за роумінг

14.06.2017, 15:57

В Європейському Союзі ухвалили рішення з 15 червня відмінити плату за роумінг. Про це йдеться в спільній заяві президента Європарламенту Антоніо Таяні, прем'єр-міністра головуючої в ЄС Мальти Джозефа Муската і президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера.

"Європейський Союз - це об'єднання людей, щоб зробити їхнє життя легшим. Кінець плати за роумінг є справжньою історією європейського успіху. Відтепер громадяни, які подорожують у межах ЄС, матимуть можливість дзвонити, писати повідомлення і з'єднуватися зі своїх мобільних пристроїв за тією ж ціною , яку платять вдома. Скасування плати за роумінг є одним з найбільших і найбільш відчутних успіхів у ЄС", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, 31 травня повідомлялося, що президент України Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, запропоновано розглянути питання зниження плати за послуги міжнародного роумінгу при перебуванні українців на території Європейського Союзу.

Читайте АСН в Google News