У Донецькій області можуть оголосити НС через проблеми з подачею води

12.06.2017, 14:49

У Донецькій області розглядається питання з оголошенням надзвичайної ситуації через проблеми з централізованим водопостачанням в декількох населених пунктах. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив глава Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

За його словами, без централізованого водопостачання залишаються понад 380 тисяч осіб. «Ситуація з водопостачанням області складна. На сьогодні без централізованого водопостачання 14 міст і 58 селищ», - написав він.

Жебрівський зазначив, що відновити роботу насосної станції неможливо, оскільки немає гарантій безпеки для ремонтників. «Домовилися, що сьогодні на місце допустять оглядову групу, яка зможе визначити обсяг руйнувань. Зараз на насосній станції працюють енергетики «Води Донбасу» - проводять дефектування і визначають обсяги відновлювальних робіт», - розповів глава ОВЦА.

Нагадаємо, 11 червня Південнодонбаський водогін після запуску знову зупинився внаслідок пошкодження насосної станції обстрілами з боку терористів. Через це близько 400 тисяч людей залишилися без централізованого водопостачання. Воду жителям цих населених пунктів подають за графіком або підвозять у цистернах.

Читайте АСН в Google News