Комітет нацбезпеки заслухає Тимошенко на предмет державної зради

07.06.2017, 17:09

Комітет нацбезпеки викликав Юлію Тимошенко з питання державної зради щодо підписання газового контракту, а депутат Надія Савченко і члени "Народного фронту" навіть пересварилися під час обговорення цього питання. Про це на засіданні Комітету з питань національної безпеки і оборони розповів глава фракції БПП Артур Герасимов, передає кореспондент ASN.

"Я прошу вас підтримати мою пропозицію, щоб на наступному засіданні комітету ми розглянули це питання. І публічно, прозоро заслухали Юлію Тимошенко", - заявив він.

Герасимов зазначив, що рішення Стокгольмського суду ще раз довело той факт, що газовим контрактом Юлія Тимошенко здійснила державну зраду і зраду національних інтересів. "Я взагалі вважаю, що порядні політики після такого повинні закінчити свою політичну діяльність", - вважає він.

Його підтримав голова Комітету Сергій Пашинський. "Я не проти того, щоб заслухати Тимошенко на наступному засіданні... Для мене очевидно, що цей контракт став підставою для здачі національних інтересів", - сказав він.

Пашинський нагадав, що газовий контракт 2009 року став ще й "підставою підписання Харківських угод".

При цьому нардеп Юрій Береза ​​закликав закінчити обговорення і прийняти рішення. "Я вважаю, що не потрібно тягнути, треба прийняти рішення. Для мене очевидно, що є факт державної зради. До питання треба підходити комплексно. Потрібно нарешті виконати обіцянки, дані на Майдані, і зняти депутатську недоторканність. Тому що ми всі не несемо відповідальність за свої рішення", - сказав він.

Але тут несподівано для всіх позафракційний нардеп Надія Савченко виступила проти. "У мене є заперечення. Хто у нас уповноважений вішати ярлик в державній зраді?" - заявила вона. Але члени Комітету не стали слухати Савченко, підтримавши пропозицію викликати Тимошенко на наступне засідання.

Читайте АСН в Google News