Ще у трьох областях України зафіксовано випадки ботулізму через рибу

07.06.2017, 15:23

Протягом останнього тижня у трьох областях України були зафіксовані випадки захворювання на ботулізм. Імовірно, вони були пов'язані з вживанням риби, передає Держпродспоживслужба. Згідно з повідомленням, випадки ботулізму були зареєстровані в Полтавській, Запорізькій та Сумській областях.

У селі Нікольське (Полтавщина) на ботулізм захворіла жінка. Цей випадок пов'язують з вживанням продукції виробництва ФОП Сидоренко, який здійснює свою діяльність в Черкасах. В ході санітарно-епідеміологічного розслідування експерти встановили, що на підприємстві відсутні відомості щодо виробництва в'яленої риби. Згідно з письмовим поясненням бізнесмена, документи на продукцію, які були представлені в торговельній мережі Полтавської області, їм не видавалися, а підпис і печатка підроблені. В ході обстеження підприємства було виявлено низку порушень. Матеріали були передані в прокуратуру Черкаської області.

Ще один випадок ботулізму був виявлений в смт Недригайлів на Сумщині. Як було встановлено, захворювання пов'язано з вживанням в'яленої риби домашнього виготовлення, яка була куплена в Київській області.

У місті Дніпрорудне Запорізької області жінка захворіла на ботулізм після вживання копченої риби невідомого походження, купленої, за словами родичів потерпілої, в КП Дніпрорудненський міської ринок.

Читайте АСН в Google News