Швейцарія вводить безвізовий режим з Україною в один день з Євросоюзом

07.06.2017, 14:29

Швейцарія введе безвізовий режим для українців в один день з Європейським Союзом - 11 червня. Про це йшлося на зустрічі президента України Петра Порошенка з главою Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркхальтером, повідомляє прес-служба глави держави.

«Під час зустрічі також було наголошено на націленість обох сторін на подальше поглиблення двостороннього співробітництва. Голова зовнішньополітичного відомства Швейцарії підтвердив, що його країна введе з 11 червня безвізовий режим для українських громадян разом з ЄС», - підкреслили в прес-службі.

Крім того, Порошенко обговорив з Буркхальтером питання прискорення повернення Україні заморожених активів колишніх українських чиновників, які зберігаються у швейцарських банках. Порошенко знову запросив президента Швейцарії відвідати Україну.

Нагадаємо, з 00:01 неділі, 11 червня, українці з біометричними паспортами отримують право на безвізове перебування в Європейському Союзі тривалістю не більше 90 днів на термін 180 днів.

Читайте АСН в Google News