Міжнародні дослідники анонсували 2 нові доповіді щодо катастрофи Boeing на Донбасі

05.06.2017, 07:26

Група міжнародних експертів-розслідувачів Bellingcat підготувала 2 нові доповіді про збитий на Донбасі Boeing рейсу МН17, передає ТСН.

У першій доповіді дослідники пообіцяли опублікувати фото російського «Бука», який сфотографували до трагедії літака. Фотографію поширив механік з РФ, який був у Курську, ймовірно, навесні 2013 року. На думку співробітників Bellingcat, фото є «відсутньою ланкою» у визначенні місця розташування і видимих ​​деталей «Бука».

У другій доповіді «MH17 - водії конвою російського «Бука» у червні та липні 2014 року» буде названо солдата-водія, який допомагав транспортувати «Бук» до російсько-українського кордону, після чого його перемістили на Донбас, де був збитий літак рейсу MH17 .

Також деталізовані автомобілі, що брали участь у транспортуванні «Бука», з'ясовані подробиці діяльності російського 2-го автомобільного батальйону 69-ї Окремої бригади матеріально-технічного забезпечення (військова частина 11385) і 147-го автомобільного батальйону матеріально-технічного забезпечення (військова частина 83466).

Читайте АСН в Google News