Макрон і Путін обговорили врегулювання в Україні, але не говорили про політв'язнів - Пєсков

30.05.2017, 14:42

Президент Франції Еммануель Макрон і лідер Кремля Володимир Путін не обговорювали тему політв'язнів українців у Росії, а лише обговорили в цілому проблему українського врегулювання. Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

«Конкретні питання не піднімалися, йшлося в цілому про українське врегулювання і необхідність спробувати інтенсифікувати процес врегулювання, оцінити причини нинішньої пробуксовки і разом подивитися, чи можливо хоч щось зробити, щоб процес з мертвої точки зрушити», - сказав Пєсков, передає «Газета.Ru».

Він уточнив, що Макрон і Путін не обговорювали питання звільнення українського журналіста Романа Сущенка, якого незаконно заарештували в Москві. Як відомо, Лефортовський суд Москви продовжив Сущенкуо термін арешту до 30 червня. У РФ українцю загрожує до 20 років позбавлення волі. Свою вину Сущенко не визнає.

Сущенко є власним кореспондентом агентства Укрінформ у Парижі, а в Росію приїхав у відпустку відвідати родичів. Цю інформацію підтвердило й українське інформагентство, заявивши, що Сущенко працює у них з 2002 року.

Читайте АСН в Google News