Рейтингова місія Doing Business приїде в Україну

30.05.2017, 14:41

Місія Doing Business приїде в Україну. Про це на прес-конференції 30 травня заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов, передає кореспондент ASN.

«Вже цього тижня зупиняється збір даних для щорічного рейтингу Doing Business. Це хороший привід, щоб розібратися в тому, що було зроблено за рік», - заявив він.

Він нагадав, що Doing Business - один з основних рейтингів щодо простоти ведення бізнесу, який розраховують експерти Всесвітнього банку щорічного. Це один з ключових інвестиційних рейтингів.

«Це додаткові багатомільйонні інвестиції як вже працюючих компаній, так і перспективи для заходу нових компаній. У світі існує величезна конкуренція для інвестицій, тому для України будь-яке поліпшення в рейтингу - це величезний позитив. У рейтингу Doing Business-2017 Україна зайняла 80-е місце серед 190 країн світу. Це прогрес, враховуючи динаміку останніх років. Але не той прогрес, яким ми хотіли б пишатись», - вважає він.

Нефьодов підкреслив: «Ми ініціювали приїзд місії Doing Business в Україні. Цього не було минулого року, що негативно відбилося на тому, що нам не зарахували податкові зміні і низку інших позитивних змін. Сьогодні ми абсолютно впевнені, що, коли у нас буде можливість звертатися до експертів безпосередньо, це позитивно позначиться на результаті».

Читайте АСН в Google News