У Авакова хочуть заборонити використовувати слово "поліція" всюди, крім МВС

30.05.2017, 10:17

Міністерство внутрішніх справ звернулося до Мін'юсту за роз'ясненням щодо масового використання слова поліція в Україні, так як наполягає, що використовувати слово "поліція" можуть тільки в Національній поліції України, але не, наприклад, в Муніципальній поліції. Про це написав на свій сторінці в соцмережі речник МВС Артем Шевченко.

"До уваги міських голів та громадських активістів. Роз'яснення щодо численних ГОшок і КПшок, які незаконно використовують слово "поліція" і яких розплодилося по всій країні, хоч греблю гати. Після ретельного юридичного аналізу та листа міністра Авакова до міністра Петренка всі повинні будуть перереєструватися і прибрати геть слово "поліція" зі своїх назв", - написав Шевченко.
В іншому випадку, говорить речник МВС, об'єднання будуть звинувачені у порушенні пункту 8 частини 1 статті 28 Закону про невідповідність найменування юридичної особи вимогам Закону, що є підставою для відмови в державній реєстрації.

Також, за словами Шевченка, муніципальна поліція не може "жодним чином здійснювати правоохоронну діяльність, застосування ними заходів примусу є незаконним і містить склад злочину за статтями "Присвоєння владних повноважень",  "Самоуправство" тощо.

Читайте АСН в Google News