Суд скасував ліквідацію банку «Михайлівський»

26.05.2017, 10:54

Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Національного банку про неплатоспроможність банку «Михайлівський». Також рішенням суду було скасовано постанову Фонду гарантування вкладів фізосіб про введення в банк тимчасової адміністрації і рішення обох органів про ліквідацію банку.

З позовом до суду звертався один з власників банку - компанія «Екосіпан», передає «Громадське ТБ».

У суді постановили, що перерахування 1507 млрд грн з рахунку ТОВ «Інвестиційно-розрахунковий центр» на рахунки фізосіб хоч збільшило зобов'язання Фонду гарантування вкладів, але це не було «операціями банку», оскільки «Михайлівський» не був стороною договорів позики, а тільки виконував розпорядження клієнта.

Разом з тим суд не став зобов'язувати Нацбанк відновлювати функціонування ПАТ Банк «Михайлівський». У НБУ заявили, що мають намір оскаржити це рішення суду.

Нагадаємо, Нацбанк звинуватив керівництво банку «Михайлівський» в організованій злочинності і ліквідував банк. У НБУ розповіли, що 100% акцій банку належало ТОВ «Екосіпан», 92,5% якого належить Віктору Поліщуку, 3,9% - Ігорю Дорошенку і 3% - Віктору Єрасову.

Читайте АСН в Google News