Можливе введення віз з РФ дуже стривожило Кремль

22.05.2017, 17:29

Розмови про можливе введення візового режиму з РФ на території України піднімалася кілька разів. Щоразу тон реакції Кремля на ці розмови змінюється. Якщо восени минулого року прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков повідомив, що від цього постраждають звичайні громадяни, то тепер розмови навколо цього він пов'язує з русофобськими настроями.

У 2016 році в більшості ЗМІ РФ приводили слова Дмитра Пєскова щодо ініціативи Києва стосовно можливого введення візового режиму з Росією. Тоді він говорив, що це «обмежить інтересів звичайних людей», але якщо в Україні підуть на такий крок, то «відповідь» буде такою, яка відповідатиме інтересам Москви. Якою саме, Пєсков не уточнив.

Після закінчення процедури щодо безвізу з Євросоюзом депутати України повернулися до теми РФ. Голова «Народного фронту» Максим Бурбак висловив думку, що цей захід, як введення візового режиму для перебування громадян РФ в Україні, необхідний. Реакція Дмитра Пєскова виявилася більш різкою.

Прес-секретар Володимира Путіна нагадав про «величезний збиток» для України, і про те, що раніше у Верховній Раді для цього не вистачало голосів. Однак не став робити прогнозів і просто обурювався: «Це з розряду: відморожу вуха бабусі на зло. Важко буде переоцінити негативний ефект для самих українців».

Читайте АСН в Google News