НАТО через трастові фонди реалізує в Україні 40 проектів за 13 напрямами

27.04.2017, 12:47

Співпраця України і НАТО демонструє безпрецедентний динамізм. Про це на II "Українському форумі з оборони і безпеки" 27 квітня заявив голова представництва НАТО в Україні Олександр Вінніков, передає кореспондент ASN.

"Можна констатувати безпрецедентний динамізм у відносинах НАТО і України станом на сьогодні. По-друге, це підтримка процесу реформ в сфері сектора оборони України, в плані реформування оборонного-промислового комплексу... Україна залишається актуальною в порядку денному альянсу, а НАТО продовжує надавати підтримку Україні", - заявив він.

Він підкреслив, що для НАТО залишається "ключовим пріоритетом підтримка України".

Зокрема, через реалізацію 40 проектів підтримки в 13 напрямах через Трастові Фонди НАТО.

"Якщо ми розглянемо наші чотири трастові фонди, то всі вони надають допомогу Україні... Ми вже надали допомогу в комп'ютерній сфері, логістиці, ми підтримуємо створення логістичного хаба в Україні", - зазначив він.

З його слів, за підтримки НАТО в Україні проходять тренінги з підготовки персоналу, підвищення стандартів безпеки та оборони.

"Україна рухається в напрямі переходу на стандарти НАТО в рамках програми до 2020 року... І ми особливо інтенсивно залучені до цієї роботи".

Читайте АСН в Google News