СБУ розслідує смерть представника ОБСЄ на Донбасі як теракт

24.04.2017, 13:15

Служба безпеки України внесла відомості про підрив місії ОБСЄ під Луганськом і загибель співробітника місії за статтею «Теракт», повідомили в прес-службі Генеральної прокуратури України.

«В результаті вибуху загинув представник медичного персоналу СММ ОБСЄ, громадянин США, і отримала поранення у вигляді контузії громадянка Німеччини. За цим фактом управлінням Служби безпеки України в Луганській області відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 258 КК України (терористичний акт, що спричинив загибель людини)», - відзначили в прокуратурі.

У свою чергу, голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, посол Ертурул Апакан сьогодні вирушить на місце загибелі спостерігача СММ ОБСЄ.

На сайті ОБСЄ повідомляється, що вся команда СММ ОБСЄ «сповнена скорботи» через загибель співробітника місії. Апакан уточнив, що вбитий спостерігач був парамедиком із США. Ще двоє членів патруля - громадяни Німеччини і Чехії - отримали поранення.

У той же час посол зазначив, що, незважаючи на цю трагедію, місія ОБСЄ «буде продовжувати виконувати свої обов'язки з принесення миру для народу України».
Нагадаємо, вранці 23 квітня автомобіль місії ОБСЄ підірвався на міні.

Читайте АСН в Google News