Вашингтон готує для Росії два нових проекти енергетичних санкцій - експерт

24.04.2017, 11:21

ЄС і США повинні посилити санкції щодо Росії. Про це в ході засідання міжнародного круглого столу 24 квітня заявив президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Михайло Гончар, передає кореспондент ASN.

"Україна не є членом ЄС, але все, що відбувається в ЄС, зачіпає нас... Поки ще не минув рік, як прийнято стратегію розвитку ЄС. Поки ще рано робити якісь однозначні висновки. Сьогодні можна сказати, що ЄС переживає екзистенційну кризу. Цьому є як зовнішні, так і внутрішні причини... Це сталося, зокрема, з огляду на факт порушення принципів територіальної цілісності на наших східних кордонах... Деякі сили намагаються домогтися деструкції ЄС як зі сходу, так і з півдня... Реакція на військову агресію Росії в кабінетах Брюсселя відбувається досить повільно... Це говорить про недостатність дій", - заявив він.

Він підкреслив, що "вже 10 років ми не бачимо збройних сил ЄС, вони так і не створені... І цим також користуються недоброзичливці ЄС".

При цьому Гончар нагадав, в Глобальної стратегії ЄС чітко позначена позиція ЄС щодо порушення територіальної цілісності і порушення прав людини.

"Тому ми будемо сподіватися, що Резолюція Європарламенту на одній з березневих сесій щодо Криму призведе до посилення режиму санкції щодо Росії.

Він повідомив, що зараз у Вашингтоні готується два нових проекти законів, які передбачають "посилення санкцій щодо Росії і переведення їх в енергетичний сектор. "Адже енергетичний двигун російської агресії проти України і Європи отримує постійне підживлення", - сказав Гончар.

Читайте АСН в Google News