"Не знаю, пояснити не можу, треба дізнатись у ДФС". НАБУ не бачить сенсу далі допитувати Насірова

05.04.2017, 16:18

Тимчасово відсторонений з посади голова Державної фіскальної служби Роман Насіров не зміг відповісти на більшість поставлених йому детективами НАБУ запитань. Під час допиту в Національному бюро 17 березня він не відповів по суті на більш ніж половину запитань. «Не знаю», «пояснити не можу», «треба дізнатися в ДФС» відповідав чиновник, повідомляє прес-служба НАБУ.

На думку агентства, Насіров таким чином відмовився від конструктивної співпраці зі слідством і надання чіткої аргументації своїх дій і рішень.

Крім того, стверджує НАБУ, заяви Романа Насірова містять багато недостовірної інформації. Зокрема про строки розслідування його справи.
Нагадаємо, Роман Насіров підозрюється в тому, що з травня 2015 року по березень 2016 року прийняв низку безпідставних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами, задіяних у так званій «газовій схемі Онищенка», що призвело до завдання державі збитків на загальну суму 2 млрд грн.

Також раніше ASN повідомляла, що за результатами перевірки Рахункової палати в Україні багато компаній, що займаються видобутком нафти, можуть ухилятися від сплати податків і ренти.

Читайте АСН в Google News