Насалик пояснив, чому зупинилися українські ТЕС

05.04.2017, 16:17

Роботу декількох теплоелектростанцій буде тимчасово припинено, відновлення ж роботи відбудеться в середині травня. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

За його словами, у четвер, 6 квітня, буде припинено роботу Зміївської ТЕС, бо поки що країні не потрібні її потужності.

«Я думаю, що вони (Трипільська і Зміївська ТЕС. - Ред.) відновлять роботу в середині травня», - повідомив міністр у коментарі УНН.

Насалик розповів, що ТЕС і ТЕЦ, які працюють на антрацитовій групі вугілля, використовуються не постійно, а лише в добовому регулюванні - під час пікових навантажень. Міністр пояснив, що цього року збільшено у виробництві електроенергії частку АЕС до 60%. До того ж, уточнив він, один блок АЕС стоїть у запасі.

Міністр також зазначив, що влітку виростуть навантаження на енергосистему, коли люди почнуть вмикати кондиціонери. «Тоді піде велике добове регулювання. Якщо зараз добове регулювання на рівні 1,5 тис. МВт, то там буде десь близько 3 тис. МВт і тоді нам потрібно буде піднімати і Трипольку, і Зміївку», - уточнив він.

За словами міністра, роботу цих ТЕС зупиняють ще і ремонтні роботи. В першу чергу ремонтують ТЕС, що працюють на антрацитовій групі вугілля. Крім того, Зміївська ТЕС зупиняється і тому, що там буде запущений другий блок на газовій групі вугілля, який має запрацювати до кінця місяця.

Читайте АСН в Google News