Члени наглядової ради НСТУ закликали ЄВС поважати суверенітет України

04.04.2017, 10:44

Члени Наглядової ради ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» виступили з різкою заявою у відповідь на лист гендиректора Європейської мовної спілки Інгрід Дельтенре до прем'єра Володимира Гройсмана.

«Відвідавши окупований Крим без дозволу влади України, Юлія Самойлова порушила суверенітет і закони України. Крім Росії, жодна інша країна, громадські мовники якої входять в ЄВС, не має підстав оскаржувати цю кваліфікацію дій Самойлової, так як жодна європейська країна не визнає приналежність Криму РФ», - сказано в заяві НСТУ, яка була опублікована на сайті телеканалу UA:Перший.

Члени Наглядової ради НСТУ підкреслили, що сповідують основоположні цінності демократичної Європи, але не можуть відсторонитися від інтересів суспільства України, коли держава захищає територіальну цілісність.

«Ми закликаємо пані Дельтенре і в її особі ЄВС поважати суверенітет України, не перетворювати ЄВС на інструмент посилення чужих політичних маніпуляцій, а також не перешкоджати подібними заявами нормальному проведенню пісенного конкурсу - як у 2017 році, так і в майбутньому», - сказали члени наглядової ради .

Читайте АСН в Google News