Герой України Андрій Кизило навічно зарахований до списків ліцею ім. Богуна

24.03.2017, 18:02

Міністр оборони України Степан Полторак підписав наказ про вічне зарахування військовослужбовця Збройних Сил України Героя України майора Андрія Кизила в списки 1-ї навчальної роти ліцеїстів Київського військового ліцею ім. Івана Богуна.

Майор Андрій Кизило був посмертно зарахований до списків ліцеїстів, передає прес-служба Міноборони України.

У відомстві повідомили, що життя заступника командира батальйону капітана Андрія Кизила, який був на війні з 2014 року, обірвав осколок ворожої міни під Авдіївкою.

Андрій навчався у Київському військовому ліцеї імені Івана Богуна, а після його закінчення поїхав до Львова в Академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. У 23 роки він достроково отримав звання капітана і став заступником командира батальйону.

У ніч на 29 січня 2017 року бойовики «ДНР» стріляли по Авдіївці з важкої зброї, застосовували освітлювальні міни. Андрій Кизило очолив штурмову групу з дев'яти бійців. На підході до наглядових позиціях Андрій з бійцями помітили 20-25 бойовиків, далі зав'язалася бійка.

Результатом зіткнення стали втрати терористів - близько 20, одного бойовика взяли в полон. Андрій Кизило загинув від влучення міни в окоп. Разом з ним загинули ще троє наших хлопців.

У нього залишився восьмимісячний син.

Президент Петро Порошенко присвоїв Андрію Кизилу звання Героя України з врученням ордена «Золота Зірка».

Читайте АСН в Google News