Ярославський відмовився купувати «Сбербанк» в Україні через завищену ціну липецької фабрики Roshen - ЗМІ

24.03.2017, 11:21

Угода з продажу української "дочки" Сбербанку зірвалася, оскільки до неї було включено продаж липецької фабрики Roshen, повідомляє «Коммерсант». За даними видання, за фабрику в Липецьку компанія Roshen нібито запросила $250 млн, у той час як покупці готові були викласти лише $120-140 млн. Жодна сторона не готова була поступитися, так що угода не відбулася.

Також «Коммерсант» наголошує, що переговори про продаж "дочки" Сбербанку велися в інтересах українського бізнесмена, президента групи DCH Олександра Ярославського. Також видання стверджує, що угода з Липецькою кондитерською фабрикою, що провалилася, прискорила процес введення українською владою санкцій щодо всіх російських держбанків.

Водночас український економічний експерт Олексій Дорошенко на своїй сторінці в соцмережі висловив думку, що закриття російської кондитерської фабрики Порошенка є елементом переговорів між Україною і Сполученими Штатами.

«Але історія повторюється, коли кондитерський бізнес Президента України не продається через високу ціну. Якби так керівництво країни виступало за весь втрачений бізнес, який належав українцям в РФ, "ЛНР/ДНР" та Криму. Вибірковість - стиль останнього року нашого життя. У 40% вартості всіх активів банку був оцінений російський бізнес Президента, який був закритий акурат перед обранням Дональда Трампа президентом США», - зауважив Дорошенко.

Читайте АСН в Google News