Трамп за рік втратив мільярд доларів

21.03.2017, 16:53

За рік статки президента США Дональда Трампа скоротилося на $1 млрд і в рейтингу Forbes він опустився на 220 позицій. Зараз глава США займає 544 рядок списку.

Як повідомив журнал Forbes, сьогодні статки Трампа оцінюються в $3,5 млрд, а минулого року у мільярдера було $4,5 млрд. Крім того, до виборів у американського президента було на $200 млн більше.
Разом з тим, на думку експертів, президентство приносить користь бізнес-імперії Трампа - плата за членство в його клубі в Палм-Біч подвоїлась, а відвідувачі нового готелю Трампа у Вашингтоні платили до $18 тисяч за ніч.

Відзначимо, що, за даними Forbes, список мільярдерів скоро поповнять ще 233 людини, таким чином, число тих, чий добробут обчислюється дев'ятьма нулями, виросте до 2043 осіб. Статки мільярдерів у списку Forbes складаютьв цілому $7,67 трлн.

Прибуток багатіїв переважно виріс за рахунок буму на фондових ринках і зростання цін на нафту за останні 12 місяців. Глобальні ринки досягли рекордно високого рівня після перемоги Трампа, Dow Jones злетів вище 20 тис. пунктів вперше за всю історію.

Найбагатшою людиною в світі залишається засновник Microsoft Білл Гейтс, статки якого виросли на $11 млрд до $86 млрд. За ним слідують інвестор Воррен Баффет, засновник Amazon Джефф Безос, добробут якого виріс цього року на $27,6 млрд до $72,8 млрд.

Читайте АСН в Google News