Позбавити Парасюка недоторканності вже просять понад 2 тисяч поліцейських

21.03.2017, 15:55

Під зверненням до влади України з проханням позбавити народного депутата Володимира Парасюка недоторканності підписалися вже понад 2 тисячі поліцейських Донецької області. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник голови Національної поліції, начальник ГУ Нацполіції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

«Наш лист до керівництва країни на знак протесту проти дій народного депутата, під заклик якого здійснювалися напади на поліцейських, - це звернення перш за все до суспільства. У правовій державі не може депутат, прикриваючись посвідченням, бити представника влади, якому держава довірила функцію забезпечення громадського порядку. Якщо законодавці, зокрема окремі народні депутати, дозволяють подібну поведінку, то що ж очікувати від звичайних злочинців», - написав він.

Аброськін зазначив, що кожен підпис під закликом до влади - це вимога зупинити «огульне беззаконня, яке здійснюється окремими народними депутатами».

«Ми це робимо, щоб слова «ти - дурень, а я - недоторканна особистість» не стали інструкцією для людей, для яких не існує закону і які можуть своїми діями загрожувати існуванню нашої держави», - зазначив він.

 

Нагадаємо, 14 березня на блокпосту в Слов'янську стався конфлікт між правоохоронцями і прихильниками блокади за участю нардепа Володимира Парасюка. В результаті конфлікту сім працівників поліції опинилися в лікарні з травмами різного ступеня тяжкості.

16 березня президент Порошенко нагородив орденом За заслуги III ступеня полковника поліції Юрія Голубана, який напередодні з трибуни Верховної Ради доповів про конфлікт поліцейських у Донецькій області з блокадниками на чолі з народним депутатом Володимиром Парасюком.

Читайте АСН в Google News