Генштаб України: Росія проводить незаконні військові навчання в окупованому Криму

20.03.2017, 19:04

Військові навчання Росії в окупованому Криму є незаконними. Про це заявив офіцер управління зі зв'язків з громадськістю Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов.

За словами офіцера, Генштаб України спостерігає за навчаннями і відповідними структурами, уповноваженими проводити такого роду діяльність, передають «Крим.Реалії».

«Ми робимо це тому, що навчання проходять на тимчасово окупованій Російською Федерацією території і до них залучено велику кількість повітряно-десантних військ Збройних Сил Росії», - заявив Селезньов.

Він зазначив, що в Генштабі є перелік планів оперативного реагування на будь-які виклики, які можуть статися з боку Росії.

«Наші аналітики прораховують можливі ризики і після цього вносяться корективи в плани бойової підготовки підрозділів і здійснюється відповідний контроль за цими заходами», - додав Селезньов.

Нагадаємо, в понеділок, 20 березня, в Криму на полігоні Опук почалися командно-штабні навчання ПДВ Росії з бойовою стрільбою. У навчаннях беруть участь понад 2,5 тисячі російських десантників, задіяно близько 600 одиниць бойової техніки.

Читайте АСН в Google News