Під ГПУ протестують фермери з Дніпропетровської області

12.08.2015, 11:29

У Києві 12 серпня під стіни Генеральної прокуратури прийшли близько 50 фермерів Новомосковського району Дніпропетровської області.

Як передає кореспондент «Аналітичної служби новин», фермери протестують проти незаконного, за їхніми словами, привласнення 20 тисяч га землі на суму понад мільярд гривень.

Як розповів один з організаторів мітингу Анатолій Гайворонський, у фермерів є право успадкування землі, проте підприємство без їх відома привласнило кадастрові номери земельним ділянкам.

«Глава адміністрації району підписав розпорядження, згідно з яким провели інвентаризацію земель, після чого земельним ділянкам  привласнили кадастрові номери, а лише згодом були укладені договори оренди землі з компанією», — розповів Гайворонський.

Фермери розповіли, що коли вони прийшли збирати урожай, то виявили на полях таблички з номером телефону, зателефонувавши за цим номером, вони з'ясували, що земля знаходиться в оренді у компанії. Там  фермерам запропонували спільно збирати врожай. У випадку, якщо вони відмовляться, то цим займатимуться лише представники компанії.

Фермери пов'язують такі дії з тим, що 1 січня можуть зняти мораторій на продаж землі. Як стверджують мітингувальники, їхня акція — безстрокова.

Читайте АСН в Google News