Депутат розповів, як Ахметов шантажує Україну

24.04.2015, 10:22

Останні акції протесту в Києві шахтарів - це частина єдиного плану щодо захисту інтересів компаній Ріната Ахметова на енергоринку. Про це у своєму блозі на «Українській правді» написав народний депутат Мустафа Найєм.

За його словами, таким чином олігарх намагається призупинити будь-які дії з реформування ринку електроенергії, щоб зберегти статус-кво монополіста. Народний депутат стверджує, що менеджмент компаній Ріната Ахметова розробив план заходів, спрямованих на те, щоб перешкодити реформі енергетичного сектора.

Як зазначає депутат, закликами відставки міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина та акціями протесту шахтарів Ахметов намагається зберегти монопольне становище на ринку вугілля і змусити державу визнати підвищення цін на вугілля, що видобувається компаніями Ахметова.

Найєм написав, що це потрібно Ахметову для того, щоб компенсувати зростання курсу долара і виплатити кредит у розмірі трьох мільярдів доларів.

«Іншими словами, Рінат Ахметов змушує платників податків розділити з ним втрати ДТЕК через підвищення курсу валют і допомогти виплатити відсотки за кредитом. А щоб прохання про допомогу виглядало переконливіше, в Києві з'являються шахтарі, котрі страйкують проти невиплати зарплат та банкрутства галузі», - написав Найєм.

 

Читайте АСН в Google News