Протестувальники перекрили рух транспорту біля Верховної Ради і Кабміну

15.03.2017, 10:18

Протестувальники громадського руху «Рух нових сил», люди в камуфляжі, що представляються як військові добровольчих батальйонів, у кількості до 200 осіб перед засіданням Верховної Ради України в 10:00 15 березня перекрили рух автотранспорту по вулиці Грушевського від Кабінету міністрів України до будівлі Верховної Ради України, передає кореспондент ASN. 

Протестувальники вимагають від народних депутатів зупинити торгівлю «на крові» й ухвалити закон, підготовлений фракцією «Самопоміч», що забороняє поставки вугілля та інших товарів з окупованих територій Донбасу.

При цьому в парламенті представники коаліції назвали законопроект «Самопомочі» неприйнятним. За словами нардепа від фракції «Народний фронт» Антона Геращенка, Адміністрація Президента Петра Порошенка і Кабінет міністрів готують новий закон про Донбас, так як законопроект «блокадників» про окуповані території - неприйнятний і потрібен закон про відновлення територіальної цілісності.

Геращенко зазначив, що дуже часто окремі партії, зокрема опозиційні, готують законопроекти, щоб створити інформаційний привід, але не думають про реальну користь або реальність втілення в життя цього законопроекту.

Він повідомив, що зараз триває підготовка нового законопроекту.

«Тому буде законопроект, узгоджений Кабінетом міністрів як вищим органом виконавчої влади. Він буде внесений до парламенту найближчим часом. Законопроект зараз розробляється в Кабінеті міністрів і Адміністрації Президента. Цей закон я не називав би законом про окуповані території, а законом про відновлення територіальної цілісності. У законопроекті будуть прописані етапи всієї роботи, щоб у нас була незалежність від РФ - економічна, енергетична, інформаційна. А ми до цього часу від неї залежимо. І якщо ця стратегія буде зрозумілою суспільству і громадянам, то не потрібні будуть блокади», - упевнений парламентарій.

Читайте АСН в Google News