Transparency International: Насіров отримав доступ до держтаємниці, використовуючи «підроблені» документи

13.03.2017, 10:11

Неурядова міжнародна організація по боротьбі з корупцією Transparency International закликала Національне антикорупційне бюро України почати досудове розслідування щодо приховування інформації про наявність у відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова британського громадянства.

В організації зазначили, що Насіров вніс завідомо неправдиві відомості в офіційні документи і надалі використовував «підробку» для отримання допуску до державної таємниці.

«У діях голови ДФС вбачаються ознаки злочину, передбачені частиною 1 статті 366 КК України», - йдеться в повідомленні Transparency International Україна.

Також в організації розповіли, що направили офіційний лист на ім'я директора НАБУ Артема Ситника.
Нагадаємо, раніше прокурори НАБУ повідомили, що у Насірова є, крім українського, також британський і угорський паспорти. Правоохоронці 6 березня отримали офіційну відповідь від посольства Великої Британії та фотокопію угорського паспорта Насірова.

У листі, отриманому НАБУ від Національного агентства по боротьбі зі злочинністю Великої Британії (NCA), йдеться про те, що Насіров є власником британського паспорта з травня 2012 року.

Читайте АСН в Google News