Порошенко радіє щодо рішення з безвізу

09.03.2017, 16:10

Президент України Петро Порошенко привітав позитивне рішення Комітету Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ про введення безвізового режиму для України.

Глава держави на своїй сторінці в Facebook окремо подякував доповідачці Марії Габріель і членів Комітету за підтримку України і об'єктивну оцінку реформаторських зусиль української влади.

Порошенко нагадав, що останній етап - розгляд рішення про безвізовий режим для України на пленарній сесії Європарламенту - пройде на початку квітня.

У зв'язку з цим президент України доручив Міністерству закордонних справ активізувати відповідну роботу для якнайшвидшого прийняття позитивного вердикту Європарламенту.

«Після цього останнє слово в процесі візової лібералізації - за державами - членами ЄС. Сподіваюся на підтримку європейських столиць цього довгоочікуваного рішення», - додав Порошенко.

Нагадаємо, 9 березня комітет Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ затвердив проект про внесення України до переліку третіх країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги. Дане рішення підтримали 39 членів комітету, 4 виступили проти, один утримався.

Читайте АСН в Google News