Незважаючи на весну, українцям треба готуватися до різкого похолодання

07.03.2017, 15:00

Незважаючи на ранню весну і стабільно високі температурні режими останнім часом, попереду варто чекати різкого похолодання, яке протримається до кінця березня.

Про це заявила завідувачка відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів Українського науково-дослідного метеорологічного інституту НАН України Вазіра Мартазінова на прес-конференції сьогодні в Києві, передає кореспондент ASN.

«Сьогоднішня ситуація визначається так. На сході область низького тиску. У західній Європі досить прохолодно, сильний вітер. Друга частина України перебуває в ділянці блокуючого антициклону, який в принципі цей циклон далі не пускає. Тому ми сьогодні бачили дощ. Він можливий і завтра. Тобто буде розгойдуватися», - сказала вона.

За словами експерта, весна була рання, але березень покаже ще більш низькі температурні режими.

«Зараз у нас тепло на вулиці, і здається, що весна почалася... але хочу сказати, що сьогодні погода гарна... температури високі», - сказала вона.

Але, з її слів, тенденція показує, що «ми повинні чекати різкого похолодання».

«У найближчі дні з 9 - 10 березня і до 20 числа буде різке похолодання», - зазначила вона.

За її словами, температура вночі сягатиме 4 морозу.

В кінці березня, як розповіла експерт, почнеться різке потепління. За її словами, в кінці березня - на початку квітня середньодобова температура буде 14-15 градусів.

«Травень місяць - перша половина буде дуже спекотна... Я думаю, до 30 градусів буде доходити... У третій декаді буде різке похолодання. В окремих місцях по Україні можливі заморозки», - розповіла Мартазінова.

До речі, на нашому сайті ви можете подивитися прогноз погоди на тиждень.

Читайте АСН в Google News