У «ДНР» просять ООН довести, що не всі бойовики хочуть повертатися до них з України

03.03.2017, 15:35

У Мінську 1 березня домовилися залучити до процесу обміну полоненими представників ООН. Про це повідомила так звана «уповноважена з прав людини в ДНР» Дар'я Морозова.

Вона уточнила, що міжнародна організація вже дала згоду на участь у процесі обміну полоненими, передає «ДАН». Бойовиків хвилює факт, що деякі із заявлених до обміну бойовиків не хочуть повертатися в «ДНР».

«На поточній зустрічі гуманітарної підгрупи в Мінському форматі головним питанням було залучення міжнародної організації, яка б зафіксувала відмову або підтвердження утримуваних осіб на перетин лінії розмежування. Було прийнято рішення підключити представників ООН з прав людини», - сказала представник терористів.

У свою чергу ватажок бойовиків Олександр Захарченко заявив, що приїзд у «ДНР» народного депутата України Надії Савченко не прискорить процес обміну полоненими. На запитання про те, чи допоможе поїздка Савченко обміну полоненими, ватажок сказав: «Я сильно сумніваюся».

Він також повідомив, що нардеп побувала в «ДНР», щоб показати Україні важливість обміну. Захарченко також заявив, що бойовики нібито готові прийняти допомогу «від людини, яка допоможе нам обміняти наших братів».

Читайте АСН в Google News