Порошенко оголосив всеукраїнську жалобу через трагедію на шахті «Степова»

02.03.2017, 16:01

Оголошено всеукраїнський траур у зв'язку з трагедією на шахті «Степова» на Львівщині. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив прес-секретар президента України Святослав Цеголко.

За словами Цеголка, президент України сьогодні, 2 березня, підписав відповідний указ.

Крім того, глава держави доручив Кабінету міністрів провести перевірку всіх вугледобувних підприємств України із забезпечення засобами і дотримання норм безпеки виробництва.

Порошенко на своїй сторінці в Facebook також висловив співчуття у зв'язку з трагедією: «Висловлюю співчуття рідним і близьким шахтарів, які загинули в результаті вибуху на шахті Львівщини».

Нагадаємо, на шахті «Степова» ВАТ «Львіввугілля» у четвер, 2 березня, о 12:46 стався вибух, в результаті якого обрушилася гірська порода. У той момент на шахті працювало 172 гірники, на аварійній ділянці 34 людини. За останніми даними ГСЧС, загинули 8 гірників, 6 осіб з травмами підняті на поверхню.

Відзначається також, що ще 20 шахтарів за допомогою ліфта піднімають на поверхню.

На шахту вирушив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман разом з міністром енергетики та вугільної промисловості Ігорем Насаликом та главою ДСНС Миколою Чечоткіним.

Читайте АСН в Google News