Українські депутати з опозиції регулярно літають до Москви. СБУ не в курсі - список

27.02.2017, 12:37

Українські депутати з опозиції регулярно відвідують Москву транзитом через Мінськ, щоб погоджувати «підривні законопроекти».

Про це журналістам під час брифінгу сьогодні повідомила голова комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар. "Не дивлячись на російську агресію українські депутати чомусь літають до Москви, з пересадками на чартери або регулярні рейси до Мінська. Що вони там роблять? Я думаю, що це становить публічний інтерес. Я подавала з цього приводу два запити: до прикордонників і СБУ . Прикордонники відповіли, а СБУ сказала, що цим не займається, хоча повинна була. Очевидно, вони туди літають на зустрічі високого рівня, а не на шопінг. Деякі дійсно літають до Мінська на переговори, але значна частина - в Москву з політичних міркувань".

Вікторія Сюмар також припустила, що, можливо, в Москві вони узгоджують тексти в «перспективі провальних законопроектів, які тим не менше є дратівливими для певної категорії виборців Сходу, наприклад, щодо захисту російської мови, щоб таким чином сіяти ворожнечу і конфлікти».

Читайте АСН в Google News