ЗМІ повідомили про швидку відставку голови НБУ

27.02.2017, 10:00

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева має намір подати у відставку, повідомляє ZN.UA з посиланням на інформовані джерела.

«Валерія Гонтарева дійсно зібралася піти з поста голови НБУ, і цього разу - всерйоз. За інформацією ZN.UA, про свій твердий намір це зробити вона повідомила Президенту Петру Порошенку після закінчення відпустки на початку січня ц.р. Причому виявилася наполегливою - повторна розмова на цю тему відбулася в Давосі», - пише видання.

За даними джерел ZN.UA, також Гонтарева сповістила про свій намір покинути пост голови НБУ директора-розпорядника МВФ Крістін Лагард під час проведеного в середині лютого візиту до Вашингтона.

Серед причин такого рішення видання називає те, що Валерія Гонтарева «вважає, що не отримує належної підтримки з боку перших осіб держави і, як наслідок, правоохоронних органів».

У коментарі виданню Гонтарева не підтвердила і не спростувала інформацію про свою відставку, заявивши лише, що оголосить про своє рішення «публічно мінімум за місяць до відходу з посади».

Читайте АСН в Google News