Ляшко знову заговорив про корову

24.02.2017, 12:42

«Радикальна партія» вимагає прямих дотацій за кожну корову в селі та введення мінімальних цін на молоко.  Про це в кулуарах Верховної Ради України 24 лютого голова фракції «Радикальна партія» заявив Олег Ляшко, передає кореспондент ASN. 

«Ми вважаємо, що Угода про вільну торгівлю передбачає мізерні квоти на наші товари сільгосппродукції... У нас дві треті зерна просто вивезли. В селі вже нема корови! Нема корови в хліву. Немає поросят, натомість ми весь світ годуємо зерном. Я не проти, щоб ми годували світ нашим зерном, медом, яблуками. Але для цього треба збільшити квоти», - сказав він. 

Ляшко вважає, що в кожному селі України треба було б поставити «переробку, щоб виробляти ковбаси, сири, щоб виробляти вже готову продукцію. Але наша сільгосппродукція не може потрапити на європейські ринки». 

Натомість в реальності влада байдуже ставиться до українських сільгоспвиробників: «Ми вважаємо, якщо не буде в селі корови, не буде села! В Уряді, президентській Адміністрації і в парламенті сидять бички, а не корови! Ні, навіть не бички, а барани тупоголові, які не знають, що таке корова. А корова - це годувальниця. Ми пропонуємо, щоб була реальна підтримка фермерам, одноосібникам, щоб вони не вирізали корів... Ми пропонуємо пряму дотацію за кожну корову в селі, щоб давали 5 тис. грн за кожну корову... Також ми вимагаємо встановлення Урядом мінімальної ціни на молоко, не менше 5 грн за 1 л». 

За оцінками Ляшка, для прямих дотацій та підтримки українських сільгоспвиробників треба 1 млрд євро.

Читайте АСН в Google News