Ідеологом походу «Адмірала Кузнєцова» в Сирію був особисто Путін

23.02.2017, 18:01

Президент РФ Володимир Путін на зустрічі з військовими Північного флоту повідомив, що особисто подав ідею походу авіаносця «Адмірал Кузнєцов» до берегів Сирії.

«Ініціатива вашого походу і підготовка до походу - це моя особиста ініціатива. Хочу подякувати міністру оборони і начальнику Генштабу і представників промисловості, які, отримавши цю вказівку рік тому, в короткі терміни підготували техніку, матеріальну частину, вас підготували. А ви - ваших підлеглих, і ви блискуче впоралися з поставленими завданнями», - повідомив Путін, передає ТАСС.

За його словами, «Адмірал Кузнєцов» з 1991 року перебуває у складі збройних сил РФ, але з тих пір виконував швидше навчальні завдання. У зв'язку з цим було поставлено завдання підготувати крейсер до походу.
Лідер Кремля повідомив, що саме похід до Сирії дозволив екіпажу авіаносця випробувати нову авіатехніку. Виявилося, що вперше нові літаки МіГ-29 були застосовані в бойовій обстановці з завданнями нанесення ударів по наземних об'єктах.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Великої Британії Майкл Феллон заявив, що російський авіаносець "Адмірал Кузнєцов" - це «корабель ганьби», місією якого було «примножити страждання жителів Сирії».

Пізніше з'явилася інформація про те, що використання у військовій операції в Сирії корабельної групи на чолі з важким авіаносним крейсером «Адмірал флоту Радянського Союзу Кузнєцов» обійшлося бюджету Росії в суму від 7,5 млрд до 10 млрд руб.

Читайте АСН в Google News