Депутати в першому читанні підтримали скасування "закону Савченко"

23.02.2017, 17:40

Рада в першому читанні проголосувала за зміни до Закону України "Про внесення змін до статті 72 Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування терміну попереднього ув'язнення", за що проголосували 235 нардепів, передає кореспондент ASN.

В урядовому законопроекті наголошується, що "введення правила про зарахування попереднього ув'язнення в загальний термін відбування покарання у вигляді позбавлення волі в розрахунку «один день попереднього ув'язнення за один день позбавлення волі», крім випадків зарахування в разі вчинення злочинів невеликої та середньої тяжкості, дозволить забезпечити відповідність покарання скоєним злочинам, мінімізує випадки повторного вчинення злочинів звільненими на підставі Закону №838-VIII (Закону Савченко. - АСН) особами.

Зараз, за даними Національної поліції, в результаті застосування положень т.зв. "закону Савченко" були звільнені від подальшого відбування покарання близько 8,5 тисячі осіб. Із вказаної кількості звільнених вже 906 осіб або 11% викрито у скоєнні злочинів, з них: 27 - за умисне вбивство, 21 - нанесення тяжких тілесних ушкоджень, 12 - зґвалтування, 670 - крадіжки, 172 - грабежі, 68 - розбої, 43 - шахрайства , 23 - хуліганство.

Читайте АСН в Google News