У Раді вимагають розслідування махінацій голови «Нафтогазу» на $3 млрд

23.02.2017, 15:59

В Раді вимагають розслідування махінацій голови «Нафтогазу».  Про це на брифінгу заявив народний депутат БПП Максим Поляков, передає кореспондент ASN. 

«У найближчі місяці може скластися катастрофічна ситуація з тарифами.  За достовірною інформацією, очільник «Нафтогазу» пан Коболєв запланував соціальний колапс через чергове підняття тарифів на газ для усіх категорій споживачів. У нас зупиниться розвиток економіки. По-друге, люди ще не оговталися від першого підняття тарифів. Тому від другого просто протягнуть ноги», - сказав він. 

Влітку, коли газ коштував $180 за куб. м, «Нафтогаз» не закуповував газ. 

«Але тоді пан Коболєв дав вказівку не купувати газ влітку, дав вказівку закупати газ по $230 за тис. куб. м. Це призвело до завдання збитків у  $3 млрд. За нашою інформацією, пан Коболєв проводив таємні переговори з "Газпромом" на предмет закупівлі газу за завищеною ціною. Це зрада. Це непрофесіоналізм чи результат умисної зради національних інтересів? Тому ми підготували звернення до прем'єр-міністра України з вимогою відсторонити Коболєва та провести розслідування». 

Читайте АСН в Google News