У Мін'юсті назвали позицію Білорусі щодо «паспортів» «Д/ЛНР» заграванням з Кремлем

23.02.2017, 10:13

У Міністерстві юстиції України завили, що вибірковість влади Білорусі щодо допуску в країну громадян з «паспортами», виданими терористами «ДНР» і «ЛНР», - це загравання Кремлем, передає LIGA.net.

«У Білорусі складна політична ситуація вже не перший рік, останнім часом бачимо загравання з РФ, - і ось результати. З одного боку йде заява, де ми говоримо, що це дійсно самопроголошені «республіки» і ми не визнаємо документи, але, щоб якось підіграти Росії, залишаємо за собою можливість «в індивідуальному порядку» регулювати можливість перетину кордону», - заявила в ефірі одного з українських каналів перший заступник голови Мін'юсту Наталія Севостьянова.

За її словами, рішення офіційного Мінська про вибірковість допуску людей з документами «ДНР» і «ЛНР» «неможливе і нецивілізоване» з юридичної точки зору.

Відзначимо, що в МЗС Білорусі заявили, що рішення про допуск в країну людей з так званими «паспортами» «ДНР» і «ЛНР» буде прийматися в «індивідуальному порядку, залежно від життєвої ситуації».

Нагадаємо, що 18 лютого президент РФ Володимир Путін підписав указ про визнання так званих документів, виданих громадянам України та особам без громадянства, які проживають на окупованих терористами «ДНР» і «ЛНР» територіях Донецької та Луганської областей. У Кремлі пояснили, що рішення було прийнято «з гуманітарних міркувань».

Читайте АСН в Google News