У Росії створено інформаційні війська - Шойгу

22.02.2017, 14:16

У Росії створено війська інформаційних операцій. Про це в ході виступу в Держдумі РФ заявив міністр оборони Росії Сергій Шойгу.

«За цей час створені війська інформаційних операцій, що набагато ефективніші й сильніші... за те управління, яке називалося контрпропагандою», - сказав Шойгу, передає РИА «Новости».

Шойгу розповів російським депутатам, що «пропаганда має бути розумною, грамотною і ефективною».
Нагадаємо, в листопаді 2016 року Європарламент прийняв резолюцію про боротьбу з пропагандою з боку Росії і ісламістських терористичних угруповань, які мають на меті «спотворити правду, посіяти страх, сумніви і розкол в Євросоюзі». Цей документ підтримали 304 депутати, проти були 179, 208 осіб утрималися.

У документі міститься рекомендація зміцнити «крихітну» структуру ЄС зі стратегічних комунікацій та посилити фінансування місцевих і інтернет-ЗМІ, журналістських розслідувань і заходів щодо підвищення рівня інформаційної грамотності.

Крім того, на початку січня в ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що Росія входить у топ-5 держав світу за чисельністю і фінансуванням кібервійськ після США, Китаю, Великої Британії та Південної Кореї.

Читайте АСН в Google News