Якщо не змінити закон про заочне засудження, Янукович залишиться безкарним - адвокат Небесної Сотні

17.02.2017, 16:04

Треба змінити закон про заочне засудження, інакше Янукович скасує вирок проти себе в Європейському суді з прав людини. Про це в п'ятницю, 17 лютого, на прес-конференції заявила адвокат сімей Небесної сотні Вікторія Дейнека.

"Ще одна перешкода у цих справах (проти Януковича. - АСН) - це законодавство про заочне засудження. Воно неприйнятне, бо йдеться про застосування вибіркового правосуддя, а це порушення Європейської конвенції, і, відповідно, Європейський суд з прав людини буде такі вироки скасовувати, будуть відповідні санкції до нашої країни", - сказала Дейнека.

Говорячи про справу про державну зраду Януковича, яка незабаром буде розглядатися в судовому слідстві, адвокат заявила:

«Вона йде за заочною процедурою засудження, за тими нормами, які на сьогодні є і вони не змінені, що становить загрозу перегляду цих вироків, якщо вони будуть обвинувальними, в Європейському суді з прав людини".

Нагадаємо, АСН повідомляла, що адвокат сім'ї героїв Небесної сотні Віталій Титич заявив про те, що екс-беркутівець Дмитро Садовник, якого підозрюють у розстрілі людей під час Революції Гідності в 2014 році, не втік, а його обміняли.

Читайте АСН в Google News