Мін'юст вимагає ввести персональну відповідальність для всіх членів НАЗК

17.02.2017, 14:52

Колективна відповідальність членів Національного агентства з попередження корупції показала свою неефективність, тому Міністерство юстиції України пропонує встановити персональну відповідальність членів НАЗК. Про це після завершення підсумкової колегії Міністерства юстиції заявив міністр Павло Петренко, повідомляє кореспондент ASN.

"Ми зараз моніторимо роботу цього органу, і якщо він не виправить ситуацію і Мін'юст надалі робитиме за них їхню роботу, ми поставимо питання про структурне переформатування через зміни в законодавство, щоб створити одноосібне керівництво і одноосібну відповідальність особи, якк буде вибрано через публічний конкурс, щоб було зрозуміло, що є прізвище особи, відповідальної за блок антикорупційної політики", - зазначив міністр.

Петренко вважає, що треба зробити так, щоб не виникало такої ситуації, коли члени НАЗК самоусуваються від проблем, які вирішують інші органи.

Нагадаємо, 16 лютого поліція оприлюднила відео із затриманням заступника голови НАЗК Руслана Радецького, який підозрюється у керуванні авто у стані алкогольного сп'яніння.

Читайте АСН в Google News