Уряд подумає, чи вводити надзвичайний стан в енергетиці

13.02.2017, 12:18

Уряд розгляне доцільність введення надзвичайного стану в енергетиці

Кабінет міністрів України планує розглянути доцільність введення надзвичайного стану в енергетиці в зв'язку з ситуацією з блокуванням поставок вугілля і значним скороченням його запасів для виробництва електроенергії.

Про це повідомив під час брифінгу прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Зараз буде розглянуто питання на порядку денному енергетичного штабу про доцільність введення надзвичайного стану в українській енергетиці та формування плану і пропозицій, які повинні містити, зокрема, і віялові відключення, щоб не допустити будь-яких проблемних речей, пов'язаних із забезпеченням», - сказав він.

«Але ви розумієте, якщо є двотижневий запас, це означає тільки одне, що ми не можемо цей двотижневий запас спалити, щоб через два тижні вийти в кризу. Ми маємо сьогодні запроваджувати певні заходи недопущення зниження критичних запасів вугілля», - додав він.

Нагадаємо, сьогодні  під головуванням віце-прем’єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка відбудеться  засідання   Антикризового енергетичного штабу щодо розгляду проблемних питань в енергетичній галузі, а також стану проходження підприємствами ПЕК осінньо-зимового періоду 2016/2017 р.

Читайте АСН в Google News