В Україні знову з'явиться посада "старости"

09.02.2017, 19:16

Верховна Рада України на вечірньому засіданні 9 лютого ухвалила Закон №4742 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо статусу старости села, селища)", за який проголосував 371 парламентарій, передає кореспондент ASN.

Відповідний закон вводить поняття "старостинський округ", межі якого збігаються з межами території юрисдикції рад тих громад, які об'єдналися.

"Таке введення повсюдності інституту старост в межах об'єднаної територіальної громади стане гарантією захисту прав і інтересів жителів усіх сіл та селищ, що знаходяться на її території", - йдеться в пояснювальній записці.

Відповідно до закону, старости будуть моніторити стан виконання рішень органів місцевого самоврядування на території старостинського округу, стан навколишнього середовища, об'єктів соціальної та комунальної інфраструктури, правопорядку, а також дотримання прав і законних інтересів жителів старостинського округу в сфері соціального захисту, культури, освіти, спорту, туризму, житлово-комунального господарства, реалізації їхнього права на працю і медичну допомогу.

Читайте АСН в Google News