Клімкін: Санкції проти Росії є рискою між добром і злом

05.02.2017, 17:23

Санкції Європейського Союзу є однією з двох причин, чому Російська Федерація досі не підступилася до кордонів ЄС. Про це в інтерв'ю австрійському виданню Profil заявив голова МЗС України Павло Клімкін.

«Перша причина - це несподівана для Росії готовність України оборонятися. Друга причина - це усвідомлення того, що будь-яке порушення міжнародного права матиме серйозні фінансові наслідки. Якби не було санкцій ЄС, спокуса для Путіна творити факти на місці була б набагато більшою. Також не слід забувати і про моральний аспект. Європейські санкції проти Росії є рискою між добром і злом, миром і війною. Немає санкцій - немає різниці між добром і злом і можна чинити все, що хочеш», - заявив Павло Клімкін.

Також міністр закордонних справ України прокоментував пропозицію свого австрійського колеги Себастьяна Курца, щоб знімати санкції з Російської Федерації покроково.

"Не бачу в цьому сенсу. Росія, беручи участь у конфлікті на сході України, продовжує наполягати на тому, що не є стороною конфлікту. Російська влада не демонструє каяття. А ми хочемо підсолодити Росії те, про що вона не хоче навіть чути. Ми робимо крок назустріч тому, хто наполягає на праві перекроювати кордони Європи на свій розсуд і нападати на сусідів. Ми хочемо стимулювати злочинця, щоб він цього року вбив менше, ніж минулого. Хіба це не збочена логіка?» - сказав Павло Клімкін.

Читайте АСН в Google News