Надання безвізу Україні - політичне питання ЄС, бо українська сторона виконала всі вимоги

27.01.2017, 14:29

Скасування візових вимог для громадян України - це політичне питання ЄС, бо всі технічні вимоги українська сторона виконала. Про це під час дискусії «Угода про асоціацію – дороговказ для комплексної модернізації України» 27 січня заявила віце-прем`єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає кореспондент ASN.

«Хочу закликати усіх об'єктивно оцінювати все, що ми зробили за останній 2016 рік. В порівнянні за всі роки незалежності за останні 2-3 роки нам справді вдалося серйозно просунутися у виконанні тих завдань, які ми ставили не лише перед собою як державою, але і суспільством»,- заявила вона.

Вона впевнена, що ми вже переходимо той Рубікон, розуміючи, що європейська інтеграція - це внутрішній процес. «Це не питання зовнішньої політики. Попри те, що ми маємо зовнішні виклики... Разом з тим ми переходимо на діалог внутрішній: що нам треба змінити, щоб реально рухатися по процесу євроінтеграції», - вважає Климпуш-Цинцадзе.

«Ми вже вирішили всі технічні бар'єри, усі питання законодавства, інституційної спроможності держави - абсолютно зняті. Тому зараз діалог ведеться більше в політичній площині. Я надіюся, що він буде увінчаний реальним позитивним рішенням, на яке Україна абсолютно заслуговує. Про це ми чуємо від наших європейських партнерів майже щодня», - додала віце-прем`єр-міністр.

Читайте АСН в Google News