У Авакова хочуть скоротити термін дії водійських прав до 5-15 років

25.01.2017, 12:36

У головному сервісному центрі МВС готують законопроект, який внесе серйозні зміни в ПДР, зокрема зменшення терміну дії водійських прав до 5-15 років, впровадження мікрочіпа як складової цього посвідчення і унормування віку отримання прав для різних категорій транспорту. Про це заявила заступник голови МВС з питань євроінтеграції Анастасія Дєєва у себе в Facebook.

За її словами, для просування процесу Євроінтеграції необхідно виконати вимоги директив Євросоюзу, зокрема Директиви 2006/126/ЄС про водійські права.

Йдеться про нормування віку для допуску до управління певними категоріями транспортних засобів, гармонізації категорій і підкатегорій транспортних засобів, а також впровадження мікрочіпа як складової частини водійського посвідчення і нові терміни дії посвідчень.

«Чого ж чекати від нововведень? Більшої безпеки і свободи дорожнього руху. Нормування віку отримання прав розширить доступ до управління деякими категоріями транспорту, мікрочіпи зможуть забезпечити захист від підробок, а перегляд термінів дії посприяє більшій безпеці дорожнього руху. Зараз посвідчення водія дає право на керування транспортним засобом протягом 30 років з дати його отримання. За вимогами Директиви нормами будуть встановлені нові терміни від 5 до 15 років в залежності від категорії транспорту з метою періодичної перевірки відповідності здоров'я водіїв встановленим психофізичним і медичним вимогам. Категорії транспорту також будуть переглянуті», - пише Дєєва.

Читайте АСН в Google News